Hoe u uw kantoor hygiënisch kunt houden voor uw werknemers en klanten

Het hebben van een hygiënische werkomgeving is essentieel voor de gezondheid en welzijn van uw werknemers en klanten. Daarnaast oogt het ook een stuk frisser en bevordert het de werksfeer. In dit artikel geven we een aantal praktische tips die u in uw achterhoofd kunt houden bij het schoonmaken / schoonhouden van uw kantoor.

Hier zijn enkele tips om uw kantoor hygiënisch te houden:

Houd oppervlakken schoon: Reinig regelmatig oppervlakken zoals tafels, bureau’s, deurknoppen en lichtschakelaars om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Ventileer uw kantoor: Zorg ervoor dat uw kantoor goed geventileerd is. Dit helpt om ziektekiemen te verwijderen en ervoor te zorgen dat uw kantoor fris blijft ruiken.

Bevorder persoonlijke hygiëne: Bevorder persoonlijke hygiëne bij uw werknemers door hen aan te moedigen om hun handen regelmatig te wassen en desinfecterende handgel te gebruiken.

Plaats schoonloopmatten: Plaats schoonloopmatten bij de ingangen van uw kantoor om stof en vuil te verminderen. Zorg ervoor dat de mat regelmatig wordt gewassen of vervangen.

Schoonmaakschema opstellen: Stel een schoonmaakschema op en zorg ervoor dat er regelmatig wordt gereinigd, met name in gebieden waar veel mensen komen zoals de receptie, de kantine en de sanitaire voorzieningen.

Houd een logboek bij: Houd een logboek bij van wanneer en hoe vaak u uw kantoor reinigt. Dit kan u helpen om te bepalen of u genoeg doet om de hygiëne van uw kantoor te waarborgen.

Onderhoud: Plan regelmatig onderhoud voor uw kantoorapparatuur, verlichting en airconditioning om problemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Investeer in goede schoonmaakproducten: Investeer in goede schoonmaakproducten die specifiek zijn gemaakt voor het desinfecteren en reinigen van oppervlakken in een kantooromgeving.

Communiceer met uw werknemers: Communiceer met uw werknemers over de maatregelen die u treft om de hygiëne van het kantoor te waarborgen. Zorg dat zij op de hoogte zijn van de richtlijnen en verwachtingen en vraag hen om mee te helpen bij de inspanningen.

Houd rekening met de lokale regelgeving: Houd rekening met de lokale regelgeving en richtlijnen van de gezondheidsdienst voor het desinfecteren en reinigen van uw kantoor.

Hygiënisch en veilig werken

Door deze tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw kantoor hygiënisch wordt onderhouden en een veilige werkomgeving wordt gecreëerd voor uw werknemers en klanten. Het is belangrijk om regelmatig professioneel schoonmaakbedrijf in te huren om extra desinfectie te verrichten en om zeker te zijn dat u alles in het werk stelt om de hygiëne van uw kantoor te waarborgen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Offerte aanvragen

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.