De beste manieren om uw kantoor te desinfecteren, zodat je ziekteverzuim verminderd

Het desinfecteren van uw kantoor is van groot belang om ziekteverzuim te verminderen en de gezondheid van uw werknemers en bezoekers te beschermen. Een schone werkplek kent een aanzienlijk lager ziekteverzuim dan een plek barstensvol met bacterieen. Wij gaan je tips geven wat je hier aan kunt doen.

Maak uw kantoor ziektekiemvrij

Hier zijn enkele tips om uw kantoor efficiënt te desinfecteren:

Gebruik professionele desinfecterende middelen: Gebruik professionele desinfecterende middelen die zijn goedgekeurd door de gezondheidsdienst. Dit zorgt ervoor dat u zeker weet dat uw kantoor grondig wordt gereinigd en gedesinfecteerd.

Reinig regelmatig oppervlakken: Reinig regelmatig oppervlakken zoals deurknoppen, lichtschakelaars, toetsenborden en telefoons om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen.

Focus op high-touch oppervlakken: High-touch oppervlakken, zoals deurknoppen, lichtschakelaars en telefoons, zijn veelvuldig aangeraakt en dus belangrijke oppervlakken om extra aandacht aan te besteden.

Gebruik handschoenen: Gebruik handschoenen tijdens het desinfecteren van uw kantoor. Dit helpt om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en beschermt uw werknemers tegen blootstelling aan desinfecterende middelen.

Ventileer uw kantoor: Zorg ervoor dat uw kantoor goed geventileerd is. Dit helpt om ziektekiemen te verwijderen en ervoor te zorgen dat uw kantoor fris blijft ruiken.

Bevorder persoonlijke hygiëne: Bevorder persoonlijke hygiëne bij uw werknemers door hen aan te moedigen om hun handen regelmatig te wassen en desinfecterende handgel te gebruiken.

Houd een logboek bij: Houd een logboek bij van wanneer en hoe vaak u uw kantoor desinfecteert. Dit kan u helpen om te bepalen of u genoeg doet om de gezondheid van uw werknemers en bezoekers te beschermen.

Houd rekening met de lokale regelgeving: Houd rekening met de lokale regelgeving en richtlijnen van de gezondheidsdienst voor het desinfecteren van uw kantoor.

Concluderend: Minder ziekteverzuim door schonere werkplek

Door deze tips op te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw kantoor grondig wordt gedesinfecteerd en de gezondheid van uw werknemers en bezoekers wordt beschermd. Het is ook belangrijk om regelmatig een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren om extra desinfectie te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er iemand ziek is geweest in het kantoor of wanneer er een verhoogd risico is op besmetting. Hierdoor kunt u zeker zijn dat u alles in het werk stelt om ziekteverzuim te verminderen en een veilige werkomgeving te creëren voor uw werknemers en bezoekers. Het is ook belangrijk om regelmatig communicatie te hebben met uw werknemers en hen te informeren over de maatregelen die u treft om de gezondheid van het kantoor te beschermen.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Offerte aanvragen

Dit formulier vraagt u om uw contactgegevens zodat wij met u kunnen communiceren. Uw gegevens worden worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze Privacyverklaring om te zien hoe wij met uw gegevens omgaan.